Marknadsföring av din podcast

Med alla hundra- och tusentals poddar som redan finns där ute i podosfären kan det vara svårt för en helt ny podcast att sticka ut och bryta igenom bruset.

En av de saker som du som podcaster kommer att kämpa med är att få fler och fler lyssnare. Ju lättare du gör det för potentiella lyssnare att uppmärksamma och hitta ditt innehåll, desto mer troligt är det att de blir nya prenumeranter.

Vi kan hjälpa dig med några viktiga steg på vägen – ett podcastomslag som fungerar på flera plattformar, en egen hemsida för din podcast och material för dina sociala kanaler.

Stick ut med din omslagsbild

kaffepodden

Podcastomslaget, omslagsbilden till din podcast, är ett oerhört viktig del i vilken framgång som din podcast kommer att få.

Ditt podcastomslag är t.ex. det första din publik kommer att lägga märke till när de ser din podcast i sin mobiltelefon.

Det är ett visuellt första intryck av din podcast och vad du vill ha sagt.

Omslagsbilden har till uppgift att locka till lyssning och hjälper lyssnaren att visuellt se och skilja din podcast åt från alla andra poddar.

Vi kan hjälpa dig så att du får ett eget podcastomslag som har ett formspråk som du kan använda i dina andra kanaler.

Podcastomslaget kan med fördel användas också i sociala medier, där bilder når betydligt fler än vad text gör. Därför är det viktigt att lägga ner tid på att ta fram en lockande bild.

Ge dina lyssnare mervärde med en hemsida

Med en egen hemsida ger du din podcast en proffsig förpackning tillsammans med de behov som du har för att skapa interaktivitet och dialog med dina lyssnarna. 

Dessutom  kan du skapa ett omfattande arkiv med läsvärd bakgrundsinformation för alla dina avsnitt. Med en egen hemsida kan du även ge din podcast en egen webbadress som gör din podcast ännu enklare att hitta.

En webbplats för din podcast är även en viktig del av din försäljning till sponsorer och partners.

Vi kan hjälpa dig att sticka ut med en användarvänlig webbplats som hjälper dig att ge lyssnarna ännu mer av det du har att erbjuda.

Produktion av webbsidor och grafiskt material för promotion av podcast